Gyulai Városbarátok Köre

Hírmorzsa

1937 után újra kiadtuk a Gyula város utcái és terei  című könyvet! 

Kapható: IQ Könyvesbolt (Kossuth tér), MÁTÉ Papírboltok, Mogyoróssy János Városi Könyvtár, Piac (Szabó Józsefnél)

VIGNÉ FÁBIÁN DIÁNA PDF Nyomtatás E-mail

Képviselőjelölt, 5. sz. választókörzet

(Budapest körút, Belső-Törökzug tanya, Külső-Törökzug tanya, Ajtósfalva)
Vigne Fabian Diana


Kiváló szervező, megtalálja a hangot mindenkivel. A Belső-Törökzughoz tartozó Ajtósfalván él. Az Erkel Ferenc Gimnáziumban tanult 1997-2001 között Gyulán, majd 2006-ban a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán gazdasági agrármérnök, valamint vállalkozási szakirányon diplomázott Mosonmagyaróvárott. Hazaköltözött, 2008 óta a Deba-Print Kft., Gyula T-partner Iroda ügyfélkapcsolati képviselője. Három éve tagja a Gyulai Városbarátok Körének, 2011-től részt vesz az önkormányzatnál alakult Mezőgazdasági Szaktanácsadó Testület munkájában is.
Két kisgyermek édesanyja. Férjével és a gyerekekkel gyakran járnak kirándulni. Olyan munkát szeret, ahol segíteni tud az embereknek. Ezért vállalja a képviselői feladatokat is.

A Városbarátok támogatták a körzet út és járdafelújításait. Feladat maradt azért bőven. A Budapest krt.-on az utak, parkolók rosszak, kátyúsak – aszfaltozni kellene. A tömbházak melletti garázssorhoz, üzletekhez vezető utat is meg kell csinálni. Közvilágítás sok helyen nincs. A játszóteret sűrűbben kellene felújítani, a szalonna sütő lepusztult, árnyékot adó fákra is szükség van. A lépcsőházak előtti padokat ki kellene cserélni. A lakók szeretnék, ha „virágos” lenne a lakótelep, de szeretnék ezt az Ajtósfalván élők is. A rendőröknek, vagy a polgárőröknek többször kellene járőrözniük a lakótelepen. A Budapest krt. 50. szám előtt a parkoló töredezett, így az ott élők kocsijukból kiszállva a tócsákba lépnek. A bölcsőde, az óvoda és az iskola előtt több parkolóra van szükség. A diákok biztonságos közlekedése érdekében kétirányú bicikliútra van szükség a Dobos István utcában.
Ajtósfalvába kiérve jó lenne egy utcaneveket jelző tábla. A vasúti felüljárónál az aszfaltutat fel kellene újítani. A Pósteleki utcán a járdát (ahol van) benőtte úgy a gaz, hogy a gyalogosok, a babakocsit toló kismamák kénytelenek az úton közlekedni. A Hódi utca és a Pósteleki utca találkozásánál a sín mellett 3 db szelektív kuka van. Konténert is kellene ide tenni, mert többségében nem az itt élők hordják ide (a kuka mellé is) a szemetet. Borzasztó a bűz, ami a kóbor állatoknak egy kánaán. A Hódi utca közepén van egy veszélyes S kanyar, ami balesetveszélyes. Biciklisáv is jó lenne a Hódi utcában, az út javításra szorul. A Hódi közben fel kell tölteni az utat, a Fürj utca közepén nincs aszfalt, járdát is kellene építeni. Ha esik az eső, az ott élők még autóval is nehezen tudnak munkába indulni. A Fürj utcában nincs megoldva a csapadékelvezetés. Ajtósfalván sok kisgyerekes család lakik - jó lenne legalább egy pár játszótéri eszköz a számukra.
Ehhez a munkához kérem támogató szavazatát!

Tisztelettel:
Vigné Fábián Diána