Gyulai Városbarátok Köre

Hírmorzsa

1937 után újra kiadtuk a Gyula város utcái és terei  című könyvet! 

Kapható: IQ Könyvesbolt (Kossuth tér), MÁTÉ Papírboltok, Mogyoróssy János Városi Könyvtár, Piac (Szabó Józsefnél)

Dr. Ruzsa György PDF Nyomtatás E-mail

Képviselőjelölt, 8.sz. választókörzet
(Nagyrománváros, Újváros-kelet)

Dr Ruzsa Gyorgy

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1989-ben diplomázott. Hazajött Gyulára. Megnősült, két gyermeke van. Első munkahelye a román gimnázium volt, 1991-ben a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben kezdett el dolgozni. Elvégezte a jogi egyetemet. Ügyvédként 2008-tól dolgozik. 2000-ben többedmagával létrehozta az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesületet.
A Gyulai Városbarátok Köréhez 2002-ben csatlakozott, a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete és a Gyulai Román Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke. Kiállt a románvárosi gimnázium gyulai fenntartása mellett. Ha kellett a városvezetéssel is szembe menve védte a Románvárosi Óvoda, a családok érdekeit a fenntartói jog átadása miatt - eredményesen.

Az elmúlt négy évben a Városbarátok több esetben is képviselték az itt élők érdekeit a testületben. A megvalósult járda és útfelújításokat támogattuk, folyamatosan felhívtuk a figyelmet a megoldatlan (pl. közvilágítási) problémákra. Az elmúlt évek és az idei csapadékos nyár is megmutatta, hogy a csapadékvíz-elvezetés területén valódi és hatékony fejlesztésekre van szüksége Újvárosnak, Nagyrománvárosnak és Kisökörjárásnak. A csapadék miatt még egyszer nem kerülhet veszélybe az itt lakók háza.
A Nagyrománváros ütőerének számító Eminescu és Tiborc utca állapota tarthatatlan, a felújítás, aszfaltozás nem várhat tovább. Eddig mindig csak tervekről hallottunk, aztán azokból nem lett semmi. Ideje, hogy a tervek valóra váljanak!
Hiszem és vallom, hogy az itt lakók közösségének is kijárnak élhető közösségi közterek. A Pomucz tér és a kihasználatlan Erzsébet–Sáros utca sarok kültéri játékokkal ellátása és gyermekbarát környezet kialakítása nem tűr további halasztást. A Városbarátok programjukban már korábban jelezték, hogy kihasználatlan a Sittye-Toldi utca találkozásánál található terület, amely a környéken élők pihenését, kikapcsolódását is szolgálhatná. Ideje megcsinálni!
A választókerületben működő két köznevelési intézmény – Román Gimnázium, Románvárosi Óvoda – fenntartói jogát a város átadta az Országos Román Önkormányzatnak. Továbbra is azon leszek, hogy ezeket az intézményeket az itt lakók ugyanúgy a sajátjuknak érezzék, mint eddig.
Fontos számomra, hogy a fogyatékkal élők, rokkantak számára elérhető legyen minden olyan szolgáltatás, amely mások számára biztosítva van. Kiállok a közterületek akadálymentesítéséért és az esélyegyenlőségért.
Ehhez a munkához kérem támogató szavazatát!
Tisztelettel:
Dr. Ruzsa György