Gyulai Városbarátok Köre

Hírmorzsa

1937 után újra kiadtuk a Gyula város utcái és terei  című könyvet! 

Kapható: IQ Könyvesbolt (Kossuth tér), MÁTÉ Papírboltok, Mogyoróssy János Városi Könyvtár, Piac (Szabó Józsefnél)

Események


Városbarát Hírek 2015-ben PDF Nyomtatás E-mail

A Városbarát Hírek 2015 decemberében is megjelent. Íme az éves összefoglaló...

vbk hirek 2015 december 1

vbk hirek 2015 december 2

vbk hirek 2015 december 3

  vbk hirek 2015 december 4

 

 

 

 
Újra gyaloghidat az Erkel gimnáziumhoz! PDF Nyomtatás E-mail

Újra épülhet az Erkel gyaloghíd a Bodoky utcában, a Kis-Körös (hivatalos nevén: Élővíz-csatorna) felett! A Gyulai Városbarátok Köre önkormányzati képviselője Durkó Károly a következő interpellációt mondta el a képviselőtestület december 18-ai ülésén:

Szép fahíd épült egykor a Kis-Körös (hivatalos nevén: Élővíz-csatorna) fölött a Gyulán, az Erkel Gimnázium mai épületének szomszédságában. A diákok jó része így gyorsabban jutott el az iskolába, vagy gyorsabban ért haza, de sokan mások is szívesen használták Németváros felől a gyalogos hidat. Sajnos a Kis-Körös fahidat tervezési és kivitelezési hibákból adódóan néhány év után le kellett bontani. 2012 augusztusában még egy erősebb, masszívabb híd építéséről szóltak a hírek… aztán csak a régi híd csonkjai maradtak meg nekünk.

Erkel gimi hídja - KICSI 3 - 2014.dec.22. 6.

Van-e akadálya annak, hogy ha az eredetileg tervezett 25-30 millió Ft-os költségvetésű híd nem is valósul meg, egy (a Pálffy utcaihoz hasonló) kisebb vasszerkezetű híd épüljön az Erkel Gimnáziumnál?

Bővebben...
 
Köznevelési kerekasztal PDF Nyomtatás E-mail

A Városbarátok már önkormányzati választási programjukban kezdeményezték az oktatási kerekasztal létrehozását. Üdvözöljük a városvezetés által december 3-ra összehívott Köznevelési kerekasztal létrehozását. Bízunk abban, hogy ez a testület hatékony párbeszéd révén választ, megoldást ad majd az iskolák problémáira és jól reagál a jövőben az oktatási rendszer esetleges változásaira is.

 
Van járda a Gyermakkórháznál PDF Nyomtatás E-mail

Karácsony előtt elkészült a járda a Kárpát utcában. A Gyermekkórházat így a Somogyi Béla utca felől esős, sáros időben biztonságosabban lehet megközelítenie a szülőknek, gyerekeknek. A Városbarátok 2014. november 20-ai interpellációja eredményes volt. Köszönjük az illetékesek gyors munkáját, a körzet képviselőjének hozzáállását!

Kárpát utca fotó - KICSI 2014. dec.18. kész

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 28